JOLA - Kívül | Belül Otthon
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban

Ha ablakokról van szó, a legtöbben még mindig a fából készült típusra esküsznek, anélkül, hogy tisztában lennének a műanyag változat sajátosságaival, esetleges előnyeivel. A régihez, a hagyományoshoz való ragaszkodás nemes dolog, azonban nem biztos, hogy mindig megalapozott. Ne idegenkedjen a műanyag ablakoktól!

A műanyag ablak tulajdonságai

A műanyag ablakok többsége környezetbarát, újrahasznosítható PVC anyagból készül, amellyel máris vonzóbb alternatívát tudnak nyújtani, mint fa társaik. A modern műanyag ablakok ráadásul komplex és kifinomult felépítésűek, kialakításuk szempontjából több előnnyel is rendelkeznek.

A műanyag ablakokban megfigyelhető légkamrás megoldás a szerkezetek hatékonyabb szigetelésének és zárásának érdekében került kialakításra: értelemszerűen minél több légkamra található egy ablakban, annál hatékonyabb a szigetelés tekintetében. A kamrák száma befolyásolja az ablak vastagságát, így ablakcsere idején a lakás adottságait figyelembe véve szélességi problémák miatt nem lehet olyan típusunk, amelynek magas a légkamraszáma, de ne csüggedjünk, a közepes mennyiséggel bíró ablakprofilok (3-4) is jól teljesítenek. Általában 2-8 légkamrás ablakokat forgalmaznak manapság. Kömmerling és GEALAN ablakaink 6, illetve egy esetben 5 kamrás kivitelben kaphatóak.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a műanyag ablakot a fához viszonyítva egyszerűbb tisztítani és karbantartani, valamint sérülés és kár jóval kisebb eséllyel esik benne: míg bármely fa nyílászáró esetén alapvető, hogy időnként szükséges újrapácolni, újrafesteni őket, a műanyagoknál azonban ez nem áll fenn, ráadásul a kártevőktől sem kell tartanunk – amelyek bizony faanyagból készült bútordarabok és épületelemek esetén időnként nagy fejfájást tud okozni. A műanyag ablak mindemellett könnyebben is tisztítható.

Ha esetleg épp a fentiekkel győztük meg, hogy fa ablakait műanyagokra cserélje, vagy esetleg úgy érzi, itt az ideje ablakai cseréjének, forduljon hozzánk bizalommal! Kérjen árajánlatot honlapunkon keresztül, esetleg keresse fel kollégáinkat 29 üzletünk egyikében.