Normál erkélyajtók

panellakások és társasházi lakások választása

Kisebb méretű lakásban is fontos a megfelelő mennyiségű fény, mindenki szereti, ha világos lakásban élhet. A normál erkélyajtók, melyek valójában nagy méretű ablakok az ideális megoldások ebben az esetben. Ahogy ablakok tekintetében , úgy erkélyajtó esetén is számtalan lehetőségünk van, nem csak anyag választásában, de kivitelezési megoldásokban is.

Normál erkélyajtó esetén egy ablaktokról és ablakszárnyból készült nyílászáróról beszélünk, mely az ablakhoz képest több záródási ponttal rendelkezik. Két szárnyú kivitelben is készülhetnek ezek az ajtók. Amennyiben a rendelkezésünkre álló hely is megengedi a lakásban, kombinálhatjuk 2 szárnyú ablakkal, így még világosabbá tehetjük életterünket, erkélyfalat alakíthatunk ki. Bukó-nyíló funkcióval is rendelhetjük ezeket az ajtókat.

A normál erkélyajtók tokküszöbös és aluküszöbös kivitelben készülnek. Tokküszöbös megoldás esetén a pvc tok befordul a küszöb helyére. Műszaki tekintetben a vasalatok záródási pontjai megegyeznek az ablakokéval. A tokküszöb legnagyobb magassága 70 mm. Alumínium küszöbös megoldásnál alacsonyabb küszöb kerül beépítésre a tokküszöbössel szemben, ami egy szebb, komfortosabb megoldás lehet. Itt a maximum magasság 20 mm.

A normál erkélyajtók belülről nyithatóak és zárhatóak kilinccsel. Rendelkezhetnek behúzófül és csappantyú szerelvény kombinációjával. Ennek akkor vesszük hasznát, ha az erkélyre kilépve behúzzuk magunk után az ajtót. Nem záródik le, enyhe nyomás hatására kinyílik és visszajutunk a lakásba.

A vasalatrendszert további extrákkal is kérhetjük:
– huzatbiztosító / elsősorban bukó állásban lévő ablaknál megakadályozza a szárnybecsapódásokat
– résszellőztető / az ajtó 45 fokos kilincsállás esetén, félig zárt állapotban is alkalmas szellőztetésre
– feszítés védelem / külső, illetéktelen behatolás elleni védelem
– hibás működtetést gátlás / a nem megfelelő irányba történő kilincsmozgatást akadályozza meg, így a tönkretételét is

Társasházi lakásban felmerülhet a kert felé történő lakáselhagyás, de ha itt sem áll rendelkezésünkre nagy falfelület, akkor a jó megoldás az átmenőkilincses erkélyajtó választása lehet. Ez a típus a normál erkélyajtóhoz képest szélesebb szárnnyal rendelkezik, így beszerelhető 2 oldali kilincs és zárbetét. Mikor elhagyjuk a lakásunkat biztonságosan be tudjuk zárni erkélyajtónkat kívülről is. Ez az erkélyajtó típus is kivitelezhető 2 szárnyú formában.

Anyagát tekintve a normál erkélyajtóknak is több fajtája létezik. Választásunkat leginkább ízlésvilágunk és pénztárcánk befolyásolhatja.

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot egyszerűen, gyorsan!