JOLA - Kívül | Belül Otthon
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban

Fakro - Tetőtéri ablakok

 

Fakro tetőtéri ablakok és padlásfeljárók a Jola kínálatában!

A cég a legdinamikusabban és leggyorsabban fejlődő tetőablak gyártó a világon. Az elmúlt több, mint 25 év alatt a FAKRO egy kis családi vállalkozásból nemzetközi nagyvállalattá vált, amely a második helyezést érte el a tetőablakok világpiacán. 

Célunk, hogy vevőinket olyan termékekkel lássuk el, amelyek a tetőtér otthonná alakítása során a legmagasabb szintű igényeiket is kielégítik. Kitűzve ezt a célt magunk elé egyúttal gondoskodunk ügyfeleink egészségéről és biztonságáról, valamint a környezet védelméről.

Hogy miért a FAKRO?
 • A FAKRO a tetőablak gyártók világszinten jegyzett vállalatai között van

 • Második a tetőablakgyártók között a globális piacon

 • A FAKRO forgalmazza a globális piac 15%-át 

 • Több mint 3300 dolgozóval rendelkezik

 • 200.000 m2 gyártási és irodaterület, világszerte 12 gyártóközpont

 • 16 FAKRO vezérképviselet  (Magyarország, Anglia, USA, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Németország, Ausztria, Olaszország, Orosztország, Ukrajna, Szlovákia, Kína, Lettország, Csehország, Dánia)

 • 30.000 m2 raktárterület

 • Kibővített elosztóhálózat minden országban

 • Saját, modern kutatás-fejlesztési osztály (több, mint 100 mérnökkel)

 • Számos szabadalom tulajdonosa

FAKRO tetőtéri ablakok
Fakro tetőtéri billenő ablakok

A Fakro tetőtéri ablakokat úgy terveztük meg, hogy otthonosabbá tegyék a tetőtérben élők életterét. A bőséges mennyiségű természetes fény és a friss levegő pozitív hatással van az ember egészségére és közérzetére. A megfelelő energetikai egyensúly alacsony fűtési költséget eredményez, termékeink számos biztonsági megoldása pedig nyugalmat és magas életminőséget biztosít a tetőtérben lakók számára.

A tetőtéri ablakok jelentősen átformálják a tetőteret. A FAKRO ablakok, az adott tetőtéri helyiség kialakításától függetlenül, bárhol megállják a helyüket. A helyiség típusának és jellegének megfelelően számos szerkezetű tetőablak közül választható ki a legmegfelelőbb, a csoportos beépítések révén pedig növelhető a bevilágító felület is. A FAKRO immár 25 éve gondoskodik a Vevők igényeiről csúcsminőségű termékei által szerte a világon.
Az évenként bevezetett innovatív megoldások javítják a tetőablakok minőségét és bővítik alkalmazásuk körét. Tesszük mindezt azért, hogy megfeleljünk a legmagasabb elvárásoknak, és hogy valamennyi Vevőnk megtalálja az elképzeléseinek leginkább megfelelő megoldást.

Fakro standard tetőtéri ablakok

A STANDARD osztályba tartozó termékek

a tetőablakoktól elvárt alapvető funkciókat biztosítják. Jól bevilágítják a tetőtéri helyiségeket, lehetővé teszik azok átszellőztetését és biztosítják a kilátást. Jó hő- és hangszigetel
képességűek. A FAKRO termékekre jellemző minőséget képviselik, így kedvező áruk mellett az építőiparban széles körben alkalmazott típusok.

Fakro profi tetőtéri ablakok

A PROFI osztályba tartozó ablakok

jobb paraméterekkel, kedvezőbb funkcionalitással rendelkeznek a Standard ablakokhoz képest. A fontosabb tulajdonságok közül érdemes kiemelni a hatékonyabb energiatakarékosságot, a betöréssel szemben megnövelt ellenállást vagy az intenzívebb szellőztetést biztosító megoldásokat. A PROFI osztály ablakai kiváló minőségű termékek versenyképes áron.

Fakro lux tetőtéri ablakok

A LUX osztály ablakai

mind szerkezetüket, mind funkcionalitásukat tekintve a csúcsminőséget képviselik. Különleges megoldásaik vagy jellemzőik révén világszinten a tetőablak piac egyedülálló termékei. Az alkalmazott, a használat komfortját is jelentős mértékben növelő megoldásaik közül számos szabadalommal védett. Kivételes hőatbocsátási paramétereik, megnövelt biztonsági szintjük, esztétikai megjelenésük valamint komfortos kezelhetőségük a legigényesebb Vevők elvárásainak is megfelelnek. A LUX osztályba tartozó ablakok olyan egyedi és innovatív termékek, amelyek nem találhatók meg más tetőablak gyártók kínálatában.

FAKRO burkolókeretek, beépítőtermékek tetőtéri ablak beépítéséhez

A burkolókeret

elengedhetetlen az ablak tetősíkba való helyes beépítéséhez. Precízen megtervezett elemei lehetővé teszik az ablak és a tetőfedő anyag közötti vízzáró csatlakozás létrehozását. A burkolókeret feladata a szél elleni védelem, valamint az esővíz és a hó összegyűjtése és elvezetése. A burkolókeretek alkalmazása valamennyi típusú tetőtéri ablakhoz (billenő, felnyíló-billenő, sorolt) szükséges.
A FAKRO kínálatában többfajta burkolókeret található. Alapkivitelben alumíniumból készülnek, tartós poliészterlakk bevonattal, a hamu-barnához közeli RAL 7022 színben, amelynek köszönhetően az ablak harmonikusan illeszkedik a tetőfedő anyagok hagyományos színeihez.
A különböző tetőfedő anyagok magassága és kapcsolódása a tetőablak burkolókeretéhez más és más, emiatt kell a tetőfedő anyagnak megfelelő burkolókeretet választani.

Burkolókeret sorolások

A sorolási rendszer egy kész megoldás az ablakok összeépítésére a burkolókeretek segítségével: vízszintesen, függőlegesen és csoportosan. A sorolási rendszerben az ablakok közötti alaptávolság 10 cm. A hét alapmodulból álló rendszerrel minden standard sorolás kivitelezhető.

Fakro burkolókeretek

Beépítési tartozékok

A FAKRO beépítési tartozékok garantálják az ablak és a tetőszerkezet tökéletes csatlakoztatását. A hőszigetelt páraáteresztő (XDP) valamint párazáró (XDS) fóliagallér alkalmazásával a beépített ablak teljes védelmet kap az időjárás hatásai ellen. Az előregyártott belső borítás (XLW) hozzájárul az ablak belső burkolatának gyors és pontos kialakításához.
Az eredeti beépítési tartozékok alkalmazásával csökkenthető a hőhidak kialakulásának esélye, biztosítható az ablak körül keletkező nedvesség szakszerű elvezetése, mindezzel a FAKRO tetőablakok problémamentes és biztonságos használata.

Fakro beépítési tartozékok
FAKRO árnyékolók, redőnyök
Fakro hővédő rolók

Fakro Hővédő rolók

a belső rolókhoz képest 8-szor hatékonyabb védelem a hővel szemben, a legkedvezőbb, költséghatékony megoldás a hő elleni védelemre, biztosítja a kilátást a lakótér hatékony árnyékolása mellett, kényelmesen kezelhető – folyamatosan, hosszabb időre lehúzott állapotban tartható.

 

ÚJDONSÁG:
Már kapható hővédő roló homlokzati ablakokra is!
Fakro redőnyök

FAKRO Külső redőnyök

hatékonyan véd a hővel szemben, télen csökkenti a hőveszteséget, teljes sötétséget biztosít a belső térben, megnehezíti a betörést, intimitást biztosít, csökkenti a külső zajokat.

Fakro reluxák

FAKRO Reluxák

megakadályozza a belátást a beáramló fény mennyiségének jelentős csökkentése nélkül, szabályozza a fénysugarak irányát és mennyiségét a lamellák dőlésszögének változtatásával.

Fakro fényzáró rolók

FAKRO Fényzáró rolók

hatékony védelmet nyújt a napfény ellen akár teljes sötétséget biztosítva a helyiségben, részlegesen véd a nap melegével szemben, az oldalsó vezetősíneknek köszönhetően a roló tetszőleges pozícióban megállítható.

Fakro szúnyoghálók

Szúnyoghálók

A  szúnyogháló az egyetlen a belső kiegészítő tartozékok között, melyet nem az ablakra rögzítünk, hanem a belső borítás síkjára.  Anyaga üvegszövet, mely védi a helyiséget a rovarok bejutásától kissé nyitott ablaknál. Az ablaknyílás köré alumínium sínek segítségével rögzíthető.

FAKRO fénycsatornák

A FAKRO fénycsatornái segítségével a temészetes fényt olyan ablaktalan, vagy sötét helyiségekbe is el tudjuk juttatni, ahol nincs lehetőség sem homlokzati, sem tetőablak elhelyezésére. Ilyenek a közlekedők, vagy a telekhatárra épített hagyományos parasztházak belső részei.

Többségében síküvegből vagy kupolából, merev vagy hajlékony fénytovábbító csőből és fényelosztó prizmából állnak.

Fakro fénycsatornák
FAKRO lapostetős felülvilágítók
Fakro lapostetős felülvilágítók

Alapvető igényünk, hogy otthonunk valamennyi helyisége természetes fénnyel legyen ellátva. Azonban lapostetős épületek esetében is előfordulhatnak olyan helyiségek, amelyeknél nincs mód homlokzati nyílászárók beépítésére. Ilyen esetben ideális megoldást jelenthet a speciálisan kialakított, lapostetőben alkalmazható felülvilágító termékek beépítése.
A FAKRO megoldásai között megtalálhatók a kupola nélküli D_F típusú és a kupolás D_C típusú felülvilágító ablakok, illetve a szimpla EF_ és az EFR sorolásos lapostető rendszer.
A lapostetőn alkalmazható, nagyfokú funkcionalitással és kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező felülvilágító termékek bőséges mennyiségű természetes fénnyel látják el a helyiségeket, és lehetővé teszik azok átszellőztetését is (kivéve fix változat).

FAKRO Füstelvezető ablakok

Az FSP és FSR ablakok a gravitációs füstelvezető rendszer részeként tűz esetén a helyiségben keletkező füst és hő elvezetésére szolgálnak.
Az FSR füstelvezető ablak esetén 1 ablakkal el lehet érni a minimális 1m2 méretű hatásos nyílásfelületet.
Az FSR füstelvezető ablak egy, az FSP kettő elektromos motorral rendelkezik (24V), amelyek automatikusan kinyitják az ablakot a füstmentesítő vezérlőközponttól jövő, a füstérzékelő által aktivált elektromos impulzus hatására.
Hétköznapi körülmények között az FSP és FSR ablakok szellőztető és bevilágító funkciót töltenek be, leggyakrabban lépcsőházakban.
Beépítéskor ügyelni kell arra, hogy nyitott állapotban az ablak egyetlen eleme sem nyúlhat a tetőgerinc vonala fölé.

Fakro füstelvezető ablakok
FAKRO Tetőkibúvók
Fakro teőkibúvók

A tetőkibúvók lehetővé teszik a tetőre való gyors és biztonságos kijutást pl. kéményseprő-, szerelési vagy karbantartási munkák elvégzése céljából. A tetőtéri helyiség jellegétől függően (fűtött vagy fűtetlen) különböző típusú tetőkibúvókat kínálunk.

FAKRO Padlásfeljárók és lépcsők

A FAKRO a világ egyik vezető padlásfeljáró lépcső gyártója, termékeink biztonságos és könnyű hozzáférést biztosítanak a beépítetlen tetőterekbe, a költésgek és helyfoglaló fix lépcsők helyett.

A FAKRO padlásfeljáró lépcsők összecsukása illetve lenyitása nem igényel nagy teret, zárt állapotukban pedig beleilleszkednek a mennyezet síkjába. Mindez hozzájárul a lakóterület takrékos kihasználásához.

A beépítési rendszernek köszönhetően a padlásfeljáró lépcsők beépítése illetve a helyiség belmagasságához való igazításuk két ember által könnyen elvégezhető. A padlásfeljárók teljesen készre szerelve érkeznek a Vevőhöz, így beépítésükhöz semmiféle előmunkálatokra nincs szükség.

A padlásfeljáró ajtólapját (egyes típusoknál a lépcsőszárat is) tehermentesítő szerkezet valamint a padlásfeljáró tartozékát képező nyitórúd növeli a használat komfortját.

A FAKRO többrészes padlásfeljárók gyors beépítését és a használat komfortjának növelését szolgálják a különböző kiegészítő tartozékok.

Ezen termék paletta részei: Többrészes összecsukható lépcsők, többrészes csúsztatható lépcsők, ollós szerkezetű lépcsők és további kiegészítők: védőkorlát, kiegészítőajtó, kapaszkodó, kilincs, fix lépcső stb.

 

Fakro padlásfeljárók
Fakro lépcsők
Kérjen személyre szabott árajánlatot Kollégáinktól itt!

ajánlatkérés fakro tetőtéri ablakra

 • Kérjük jelölje be további igényeit

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

A honlapunkon található árak bruttó irányárak, melyek szaküzletenként eltérhetnek, és nem minősülnek ajánlattételnek. A honlapon szereplő képek illusztrációk!
Ajtó Ablak Beltéri ajtó Redőny Parketta Garázskapu Hőszigetelés Párkány Ipari kapu LED világítás

Miért a JOLA?