Rengeteg olyan történetet lehet hallani, hogy szomszédságok mennek tönkre, mert túl hangos az egyik, ezért nem tud pihenni nyugodtan a másik. Legutóbbi ilyen ismertebb történet tavasszal, Debrecenben történt. Egyik nap egy nő telefonált a rendőrségnek, azzal hogy őt és férjét fegyverrel fenyegette meg a szomszédjuk. Elkerülhető lett volna a konfliktus, ha a lakásba új, hangszigetelt műanyag ablak lett volna beépítve. Ez így elsőre elég furcsán hangzik, de mindjárt meglátják, hogy egy jó hangszigetelő ablak csodákat ér.

A 65 éves férfi nem véletlenül támadt rá a szomszéd házaspárra. Mert, mint kiderült ők egész nap a kertjükben aprították az ágakat, ami túl hangos volt ezzel felbosszantva az agresszívvá váló férfit.
Természetesen cégünk, a JOLA csoport sem tud biztos megoldást ajánlani a rossz szomszédság ellen, de segítséget tudunk nyújtani, hogy minimalizáljuk a konfliktus kialakulásának esélyét. Termékkínálatunkban kiváló hangszigetelő-képességű műanyag ablakokat találhatnak ügyfeleink. A hangszigetelésnél 2 tényezőt érdemes megemlíteni. Az egyik a decibelben mért hangerő, a másik pedig a hang frekvenciája, amelyet hertz-ben (Hz) mérünk. A kettő közötti különbséget jól szemlélteti a következő tézis: azonos decibelérték mellett a magas frekvenciájú hangokat az emberi fül sokkal hangosabbnak hallja, mint a mély vagy közepes frekvencián megszólalókat.
Otthonunk esetében is érdemesebb decibelértékről beszélni. A gyártók ugyancsak decibelértéket tüntetnek fel termékleírásnál. Fontos megjegyezni, hogy önmagában az még kevés ha csak a nyílászáró rendelkezik kiváló hangszigeteléssel. A homlokzati falszerkezet, a tetőzet és a födém együttesének is teljesítenie kell az elvárt hangszigetelő hatást.
És van még egy fontos tényező, amin nem érdemes spórolni, ha nyílászárót vásárolunk. Ez pedig a termék szakszerű beépítése. Ezt nem csak azért javasoljuk, hogy később ne legyen probléma és többletköltség, hanem, mert a gyártó a beépítésből eredő hibákért nem vállal felelősséget és garanciát!
Összegezve tehát, létezik megoldás a debreceni esethez hasonló konfliktusok megelőzésére, hiszen a megfelelő funkciójú, minőségi műanyag nyílászárók szinte tökéletes hangszigetelésre képesek.

Ha szakértő tanácsra van szüksége forduljon bizalommal szaküzleteinkhez!