JOLA - Kívül | Belül Otthon
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban

Az ajtólapok hanggátlása, hangcsillapítása szerkezetüktől függően, változik,  alap értékektől egészen a kiemelt csillapítási értékekig.

 

A lehetőség főbb komponensei:

 

–         lapvastagság növelés, tekintve, hogy a vastagság növelése esetén mód van több csillapító réteg, esetleg eltérő csillapítási értékű anyagok együttes alkalmazására.

–         kétoldali borító, dekor, felület közötti kitöltő anyag fajtájának megválasztása

–         élkeret szerkezeti kialakítása, kettős keretrendszer

–         szigetelő-ütköző profil elhelyezése ajtólapon is

–         automata küszöb beépítése

Gyakorlatilag az általános 40 mm vastag, ajtólapok esetében reálisan 20,5-24 dB hangcsillapítással lehet számolni, papír méhsejt rács betétezés esetén.

Amennyiben azonos vastagság mellett üreges forgácslap betéttel gyártják az ajtólapot, a hangcsillapítás 27-32 dB értékre emelhető, míg tömör forgácslap betét esetén az érték 30-36 dB.

 

Fokozott hanggátlású, vegyes réteg felépítésű ajtólapokat is gyártanak, melyek jellemző vastagsága 50 mm , melyekben különféle sűrűségű alapanyagokat, forgácslap, MDF lap, parafa lemez, rétegeznek egymásra betétként. Ezek az ajtók elérik a 37-42 dB hangcsillapítási értéket. Hátrányként jelölhető meg, hogy tömegük jelentősen meghaladja a szokásos beltéri ajtó tömeget, szerelvényeik a növelt terheléshez kialakítottak, zárásuk-nyitásuk nagyobb öntömegük miatt nehézkesebb. Ezen termékek ára a klasszikus kialakításhoz viszonyítva jellemzően 2-2,5 szeres.

 

Kiemelt hanggátlású ajtólapok is gyártódnak, melyek vastagsága a 85 mm-t is eléri, belső szerkezetükben vegyes térfogatsúlyú, többféle anyag képez betétrészt, biztosítva a 42 dB érték elérését, illetve e feletti értéket is. Ezek az ajtók jellemzően acél tokszerkezetre kerülhetnek, tekintve, hogy tömegük átlagos méretek mellett is, eléri az 55-60 kg-ot.

1     2

Speciális, 68 és 85 mm vastag, hanggátló ajtólapok magszerkezete

 

3

1.Stabilizátor keretrész önsúly miatt

2. Többrétegű középrész, hanggátló

3. Alapkeret, növelt keresztmetszettel

4. Automata küszöb

 

4                                    

1. Nagy teherbírású 3 részes pánt

2. Erősített zárólemez a nagy önsúlí miatt

3. Erősített zárszerkezet a laptömeg miatt

4. Többrétegű középrész, hanggátló

5. Stabilizátor keretrész önsúly miatt

6. Automata küszöb

 

Összefoglalva:

kiváló, funkciójában teljesen megfelelő, termékeket érhetünk el a beltéri ajtók között akkor is, ha nem kergetjük azt az illúziót, hogy majd egy nehéz, hosszú idő alatt, egyedileg legyártott, és nem utolsó sorban többszörös költséggel járó termék fogja megoldani a hangszigetelési problémáinkat!

 

Egy napjainkban forgalmazott beltéri ajtó hosszú időn át, megbízható és esztétikus termékként tudja díszíteni az Önök otthonát!

 

 

GENS UNA SUMUS”.  – Egy család vagyunk.

 

                                   Higgyen nekünk, bízzon bennünk, megéri!

 

A beépítés módja és gondossága nagymértékben befolyásolhatja egy beltéri ajtó használati értékét, tulajdonságait, szolgálva a nyugodtabb, zajszegény környezet kialakítását.

 

Hogyan?

Nos, a következőkben erről ejtünk szót!