Szállítanám az ajtómat!

 

Eljött az a pillanat, amikor jelezte a Szakkereskedő, hogy a megrendelt termékek rendelkezésre állnak, lehet elszállítani. Hurrá, boldog mindenki, de jön a kérdés:  Hogyan?

hogyan

 

Nyugalom, Ön szakkerekedőtől vásárolt, és a szolgáltatásaink között találja a kiszállítás opcióját is, aminek keretében, szerény díjazásért, az ajtókat, ablakokat, padlót, parkettát az Ön által megadott címre elszállítjuk, természetesen egy kölcsönösen egyeztetett időpontban,

                                                teljes felelősséggel!

Ha ez Önnek nem felel meg, kérjük, engedje meg, hogy néhány tanáccsal szolgáljunk, hosszú évek tapasztalatai alapján.

 

–         az ajtót, ablakot, padlót, parkettát, lehetőség szerint zárt rakterű járművel szállítsa, mivel kedvezőtlen időjárás esetén elvesztheti a garanciát. (a termék beázik, megázik).

 

–         figyelni kell arra is, hogy nyitott rakfelület esetén, plató, tető csomagtartó, egyes termékeknél erős napsütésben, deformáció keletkezhet. Ez ugyan később kiegyenlítődik, visszaáll az alakhűség, de nem kellemes látni egy új terméket 4-5 mm görbeséggel. Ilyen esetben, természetesen garanciális felelősségről nem lehet szó!

 

–         a szállító eszközben mindenkor megbízható módon rögzítse a terméket, mert egy hevenyészett rögzítés, higgye el, csak az első kanyarig tart! Hiába csak pár utcával arrébb viszi a friss portékát, a baj, kár, nagyon könnyen bekövetkezik! A rögzítésre az u.n. „spanifert” javasoljuk.

 

–         ablakokat, ajtókat, üvegezett termékeket, lehetőség szerint élükre állítva, alátétfán, szállítson, mert ez a mód terheli legkevésbé az üvegezett mezőt. Többször előfordult, hogy az üvegmező a szállítás során olyannyira deformálódott, hogy beépítéskor, elhelyezéskor, pattant meg az üveg, amikor a termékre ható fizikai behatás elmúlt, és szakszerűen beépítették azt.

 

Tudni kell azt, hogy egy termék üvegezése során az üveges szakember az üveg éle és a keret fogadó síkja közé feszültség csillapító betétet helyez el, pontosan a feszültség elhárítására. Ez akkor funkcionál, ha a termék az élén áll! Fektetve ez nem működik, ezért, amennyiben lehet, kerülje a vízszintes szállítást!

Ezt függőlegesen szállítják, de nem ez a megoldás!

szallitas

 

Ha a szükség mégis úgy hozza, hogy a nyílászárót tetőtartón tudja csak szállítani, egy-két dolgra hagy hívjuk fel a figyelmét:

–         egy tetőtartó jellemző, jóváhagyott, terhelhetősége max. 70 kg, tehát „a még fér rá” nem jó gondolat!

–         ügyeljen arra, hogy a szállítás esőmentes időben, lehetőleg nem a legnagyobb melegben, tűző napon történjen, a korábban már említettek miatt.

–         helyezzen a tartóra terhelés elosztó szélesebb alátétfákat, arra több réteg hullámkartont, vagy legalább 5 cm vastag szivacscsíkot.

–         a csomagok rögzítésénél helyezzen hullámkarton vagy szivacs élvédőket a hevederek és a tárgyélek találkozásához, ami meghúzás esetén megvédi a termék élét!

–         gondoljon a rakat hosszirányú rögzítésére is, mert ha az ablak egy erős fékezéskor megelőzi a kocsit, nagyon kellemetlen szituáció alakul ki!

–         az út során időszakonként ellenőrizze a rögzítést, de nem csak felnyúlva a kocsi nyitott ablakán, hanem megállva, kiszállva! Ne tekintse ezt idővesztességnek!

 

A fentieket azért osztottuk meg Önnel, mert jelszavunk:

GENS UNA SUMUS”.  – Egy család vagyunk.

Higgyen nekünk, bízzon bennünk, megéri!

www.ajtoablakbirodalom.hu