JOLA - Kívül | Belül Otthon
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban

Síküveges merevfalú fénycsatorna SR_ és SR_-L

Hőszigetelnek e a redőnyök?

SR_  – síküveges fénycsatorna merev fénytovábbító csővel, integrált burkolókerettel
(SRS sík tetőfedő anyagokhoz, SRZ profilos tetőfedő anyagokhoz, SRH magasprofilú tetőfedő anyagokhoz)

SR_-L –  síküveges fénycsatorna merev fénytovábbító csővel, oldalbevilágítóval, integrált burkolókerettel. A kiegészítő bevilágító felület a padlástér megvilágítására szolgál.
(SRS-L sík tetőfedő anyagokhoz, SRZ-L profilos tetőfedő anyagokhoz, SRH-L magasprofilú tetőfedő anyagokhoz)

 

Az új fénycsatorna jellemzői: 

 • Körülbelül 10%-kal magasabb U hőátbocsátási érték a kupolás verzióhoz képest. 
 • Integrált burkolókeret a gyorsabb beépítés érdekében.

Az SR_  fénycsatorna a következő elemekből áll: tetőcsatlakozási rész, három db fénytovábbító cső – SRM 61cm, SRK könyök (csak 250 és 350 mm átmérőjű típusoknál), mennyezeti egység, fényelosztó prizma és beépítési csomag. Az egyenes cső teljes hossza 330mm átmérőjű cső esetén 2,1 méter, 550mm átmérőjű cső esetén 1,8 méter.

Termékjellemzők:

 • MEREV FÉNYTOVÁBBÍTÓ CSŐ –  A fénytovábbító cső ezüst alapú szuper-reflexiós fényvisszaverő réteggel borított alumíniumból készül, 98%-nál magasabb fényvisszaverési mutatóval (egy új tükör fényvisszaverési mutatója 90-95%). A minimális fénytovábbítási veszteségnek köszönhetően az SR_ fénytovábbító cső akár 12 méter hosszúságban használható. A megfelelő csőhossz eléréséhez nincs szükség méretre vágásra, mivel a cső teleszkópos kialakítású. Egyszerűen csak be kell nyomni az egyik csőszakaszt a következőbe, így állítható be a szükséges hosszúság.
   
 • TETŐCSATLAKOZÁS – Ez egy alumínum keret, amelybe a 4mm vastag edzett üveg ragasztva van. A fénytovábbító cső a keret belső profiljához van rögzítve. A burkolókeretbe integrált lezárás alumínium lemezből vagy speciális üvegből áll. Ez utóbbi az L verziónál, amely természetes fényt biztosít a padlástérben. A teljes szerkezet szürkésbarna RAL 7022 színű fedést kap, amely tökéletesen illeszkedik a tetőfedő anyagok teljes színskálájához. 
   
 • MENNYEZETI EGYSÉG – Az új mennyezeti egység üvegből készül és beépített fényeloszlató prizmával van ellátva. A mennyezeti egység keret ütésálló pilisztirolból készül, fehér színben. A síküvegű fénycsatorna mennyezeti elemei jobban lekerekítettek, mint a kupolás változaté.
   
 • KÖNYÖK – TAz SRK könyök megváltoztatja a fénytovábbító cső szögét, 0-65° között. SR_550 és SR_-L 550 fénycsatorna esetén az SRK könyök csak opcionális. 
  Beépítési tartomány: 15-60°

SR_ fénycsatrona metszete:

Hőszigetelnek e a redőnyök?