Naponta találkozunk az üvegnek (mint anyag) különböző formáival. Legyen szó egy pohárról, egy ajtóról, esetleg egy ablakról. Ez utóbbi az építészetben a leglátványosabb. Különböző formákban, méretekben tűnhet fel.

Az ablakok nem csak a megszokott négyszögű változatban érhetők el. Egy kerek vagy háromszögű (vagy más geometriai alakban) ablak különleges, egyedi megjelenést kölcsönöz az épületnek. Leginkább a műemlék jellegű épületek homlokzatán találkozhatunk ilyen típusú ablakokkal, mint díszítő hatású fényforrás.

A különböző alakú ablakok ma már rendkívül jól szigetelnek, nem úgy, mint régen. Ezt többnyire a két – három rétegű hőszigetelő üvegnek köszönhetjük. Ennek eredményeként, a hőveszteség a minimálisra csökken. Stabilitás, jó hőszigetelés és hosszú élettartam jellemzi őket is. Nyugodt szívvel ajánljuk az Ön otthonába is, ha egyedit, valami különlegeset szeretne. Hangulatot ad az egész lakásnak, nem csak belülről nézve – kívül is. Így bárki megcsodálhatja az Ön lakását, házát. Itt fontos elmondanunk, hogy házi beépítést semmiképp nem tanácsolunk, nagyobb az anyagi kockázat is.

Az egyediség készítése

Egy – egy ilyen ablak (kör vagy ívelt formában) megjelenésben is lágyságot tükröz. Ezen ablakoknál nem alkalmazható a hagyományos (derékszögű) ablakok automatizált gyártási folyamata – nagyon precíz kézi munkával készülnek. Ezért van az, hogy magasabb árral rendelkeznek. Az ablakszárny – és keret általában műanyag. Természetesen, itt is van lehetőség a fa kivitelre, de ebben az esetben jóval kevesebb a lehetőség, mint a műanyag változatnál.
Kör ablakok

Alakos ablak

Árnyékolása

Bizonyára megfordult már az Ön fejében is, hogy ezeket az ablakokat hogyan lehet árnyékolni. Kicsit bonyolultabb eljárás, de nem lehetetlen. Egyik lehetőség, az ablak ívének megfelelő tokszár készítése. Egy másik lehetőség, mely szerint szilárdan rögzített lemezeket használnak az ívelt részen. Mivel ezeket a lemezeket csak forgatni lehet a tengelyük körül, felhúzni nem – mindenképp zavarják a kilátást.
Van még egy megoldás. Ehhez viszont már az építkezés folyamatában konkrét elképzelés kell legyen arról, hogy milyen lesz a formája annak a bizonyos ablaknak. Ez azért fontos, mert a homlokzatba beépíthető egy árnyékoló, az épület külső részén, az ablak fölé. Ez a megoldás nem akadályoz a kilátásban, és még a fényáteresztést is lehet szabályozni általa.

Nyitása

Megszoktuk a hagyományos ablakoknál a nyíló – bukó megoldást. Ez azonban nem mondható el a különleges formájú ablakoknál. Azt, hogy milyen formában, vagy egyáltalán kinyitható – e, az ablak belső szögének nagysága határozza meg.
Kör ablakok esetében megoldható a nyitás, mivel osztható. Viszont a nyitás csakis az osztás felé irányulhat, még a bukó – nyíló esetében is.

Bízza szakemberre a beépítést.

SzakemberEgy ilyen különleges ablak beültetési formájának megoldása nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik. Ugyancsak nehézségekkel járhat egy alul ívelt ablak beültetése is. Ha nem megfelelő az illesztés (mondjuk – ferde), nehéz megoldani a vízelvezetést. Szintén a ferdeség lehet egyik oka annak, hogy az ablak legalsó pontja, a keret két ágának találkozási pontjára esik. Ez azért gond, mert pont itt kellene kialakítani a kifolyónyílást. Ebben az esetben, sajnos, idővel apróbb repedések alakulhatnak ki, mely – feszültség okozta tágulás esetén – a keret szétpattanásához vezethet. Ezért is fontos, hogy szakember illessze helyére az ablakot.

Az Ön együttműködését szeretnénk kérni ahhoz, hogy egy megálmodott ablakot kaphasson kézhez. Majdnem minden igényt ki tudunk elégíteni, ugyanis a gyártóinkkal szoros együttműködésben dolgozunk. Ehhez fontos, hogy olyan rajz, elképzelés érkezzen be hozzánk, mely egyértelmű, áttekinthető. Ami a méreteket illeti, szükségünk van a – szélesség, magasság – mellett az ív magasságára is.

A rendelkezésünkre álló adatok, arányok számunkra kulcsfontosságúak az ajánlatadás szempontjából. Annak ellenére, hogy gyorsan dolgozunk, az ajánlatadást nem minden esetben tudjuk elküldeni Önnek egy – két nap alatt, mivel a beérkezett adatok után egyeztetnünk kell a gyárral. Minden az Ön érdekében történik, Kedves Vásárlónk.

Szintén a méret dönti el azt is, hogy a hagyományos ablakoknál alkalmazott üveget fogják – e alkalmazni a gyártásnál. Nagyobb méretnél vastagabb, edzett vagy esetleg ragasztott üvegre lehet szükség.

Minden esetben szükségünk van az Ön segítségére ahhoz, hogy a lehető legjobb ajánlatot tudjuk nyújtani.