JOLA - Kívül | Belül Otthon
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban

Először is: minden mostanság hozzánk betérő vásárlónak (aki mondjuk parkettát, beltéri ajtót választ, de az ablakcserén még gondolkodik) azt szoktuk javasolni, hogy idén télen mindenképpen gondolja át ablakainak állapotát, majd a tavasz beköszöntével hozza meg a döntést! Az ember hajlamos arra, hogy halogatja, halogatja a döntést, „jó az még” alapon, a nyári hónapokban nyilván nem számít, majd jövő ősszel ugyanabban a cipőben jár, mint idén.

Tehát: a döntést hozza meg télen, és valósítsa meg tavasszal!

(És ne feledje, az általunk idén adott árajánlathoz és megrendeléshez jövőre is tartjuk magunkat, tehát sokat megtakaríthat!)

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Természetesen amennyiben újonnan beszerelt vagy kiválóan működő ablakaink vannak, könnyen lehet, hogy ezek a problémák minket nem érintenek, azonban pontosan tudjuk, hogy sokaknak gondot okoz néhány hiányosság a hideg évszakokban, mindemellett pedig nincs módjuk felújítani vagy lecserélni ablakaikat.

 

Íme néhány tipp, amelyekkel jobban járhatunk!

 

 

  • Sokszor hangoztatjuk, de a megfelelő szigetelés szinte létfontosságú, nemcsak a komfortérzetünk, de a pénztárcánk megkímélése okán is. Ha másra, nagyobb javításra nincs lehetőség, szerezzünk be résszigetelést biztosító termékeket, tömítőanyagokat – sokszor a kis korrekció is sokat jelent.
  • Vastagabb, „téliesített”, esetleg plusz (szintén vastag) függönyökkel is lassíthatjuk a hideg levegő terjedését, akár el is zárhatjuk a hideg útját. Hasonló célt szolgálnak a belső redőnyök, esetleg rolós kivitelű függönyök is. (Az olyan helyiségekben, ahol keveset tartózkodunk napközben, ez kifejezetten ajánlott.)
  • Ha lehetőség van rá, érdemes még a hideg beköszönte előtt legalább az ablakok üvegezését (amennyiben a keret és a profil megfelelő állapotú) jobbra, vagy akár hőszigetelő típusra cserélni. Igaz, ez valamivel nagyobb beruházást jelent.
  • Ha olyan rossz a helyzet, hogy az ablakok hajlamosak a fagyásra, érdemes őket denaturált szesszel vagy fagyálló folyadékkal kezelni.
  • Apró, de annál hasznosabb megoldás lehet a belső párkányra vagy dupla ablaksor esetén a két ablak közé behelyezett ablakpárna, amely szintén segít felfogni a kis réseken beszökő hideget. Ezekből rengetegféle darab fellelhető, így igény szerint a szobákat (különösen a gyerekszobát) is feldobhatjuk velük!