JOLA - Kívül | Belül Otthon
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban

Ne dőljön be!

Az ablakok téli-nyári üzemmódja szakmailag nem megalapozott! Az interneten terjengő cikkek kapcsán ezúton is elmondjuk: az ablak műszaki szerkezet, annak karbantartása (az olajzáson és takarításon kívül) szakembert igényel!
Valóban van ugyan állításra lehetőség, szakemberek alkalmazzák is, de folyamatos össze-vissza „tekergetés” egészen biztosan kárt okoz.

Téli-nyári ablakok

Néhány gondolat kecskeméti kollégánktól az ablakok üzemmódjával kapcsolatban:

„Valóban van lehetőség a szárny tokhoz képest minden irányú mozgatására – állítására, de ez nem azt jelenti hogy időközönkénti bármiféle állítgatásra lenne szükség. Az állítási pontok ill. lehetőségek nem is erre lettek kalibrálva, ezért is bírnak ki ekkora számú igénybevételt. Arról nem is beszélve, hogy az elállítgatott nyílászárók újraállítása nem garanciális probléma, hanem fizetős szolgáltatás. (Nem rendeltetésszerű használatból okozott kár.)
Egy eset van, amikor szükségessé válik az állítás bizonyos idő elteltével, de ez abból adódik, hogy a tömítőgumik valamennyit összeesnek. Ezt azonban már a beépítéskor a kollégák megoldják, eleve az excentereket picit szorosabbra állítják, így mennek elébe a dolgoknak. Ez egyfajta megelőzés.”

Ezzel a pánikkeltéssel kapcsolatban egy klasszikus idézet jut eszünkbe:
„Nem minden igaz, ami az Interneten fent van…” Petőfi Sándor