A mai világban sajnos fokozottan kell vigyáznunk otthonunkra és értékeinkre, ezért jogos szándék a minél nagyobb védelem megteremtése, még akkor is, ha anyagilag nem engedhetünk meg egy nagyobb beruházást. Milyen kisebb léptékű megoldások segíthetnek?
A hevederzár egy optimális kiegészítő elem lehet, persze a megfelelő minőségben és kivitelben, de képes növelni a bejárati ajtó védelmének minőségét, biztonságát. Fontos hangsúlyozni, hogy nemcsak magának a szerkezetnek a felszerelése a lényeges, arra is érdemes figyelmet fektetni, hogy maga a zár milyen típusú.

Kifizetődő lehet, de nem tartjuk elegáns megoldásnak az ajtótokok utólagos megerősítését, amit különösen akkor alkalmaznak, ha meglévő ajtónk tokja puhának vagy könnyen megrongálhatónak számít. Ezt különböző acélszalagokkal, pántokkal tehetjük meg, de ilyen esetekre mégis azt tanácsoljuk, hogy cserélje ajtaját.

 

Soha ne felejtse: A bejárati ajtó Önt és családját is védi! 

 

A zárak és zárszerkezetek kérdése is nagyon fontos: figyeljünk oda, hogy amennyiben lehetséges, több ponton záródó zárakat használjunk! (És legalább két különböző zár legyen felszerelve az ajtóra.) Azt se feledjük, hogy a zárbetétek ne emelkedjenek ki a minimálisnál (1-2 milliméter) jobban az ajtó síkjából – ellenkező esetben könnyebb lehet feltörni, felfeszíteni őket.

biztonsagi_ajto

Még nagyobb biztonságot nyújt az ajtó elé, külön keretbe felhelyezett fém előajtók vagy kapuk felszerelése: a társas- és panelházakban ez rendszerint eleve adott, ahol azonban nincs ilyen (például, ha családi házunk ajtaján nincsen rács), érdemes lehet erről gondoskodni. A külső rácsos ajtókhoz is célszerű lehet komplexebb, magasabb árú zárbetéteket beszerezni.

Ennek kapcsán két dologra kell „csak” válaszolnia:

Akar Ön rács mögött élni?

– Szeretne Ön tűzoltókkal és lakásszövetkezetekkel jogi kalamajkába keveredni, sőt, a zárt rácsok mögött akár tűzveszélybe kerülni?

Ugye, nem…?

Válasszon biztonságos ajtót üzletünkben, szakembertől, mindig a legjobb áron!

 

Üzleteinkben felkészült kollégáink minden kérdésére válaszolnak!