Üveges vagy nem üveges beltéri ajtót vegyünk?

Ez a kérdés, gondoljuk, gyakran vetődik fel Partnereinkben, Vásárlóinkban, Önökben. Természetesen, nem akarunk az elképzeléseikbe beleszólni, de tevőlegesen szeretnénk részt venni a döntés előkészítésében, néhány javaslattal, információval, eloszlatva tévhiteket, melyek az üvegezett ajtóval kapcsolatosak.

Foglaljuk össze azokat a kérdéseket, amik gyakran felvetődnek:

–         hogy készül?

–         nagyon drága!

–         betöri a gyerek!

–         nem szigeteli a hangot!

–         mi lesz, ha kitörik?

aggodas

 

 

 

Igyekszünk mindenre korrekt választ adni.

Hogyan készül: a megrendelés szerinti üvegezési formák egyedi sablon segítségével, melyeket CNC berendezésen gyártottunk le, kerülnek kimarásra. E művelet során az ajtólap teljes vastagsága egy lépcsőben átmarásra kerül. A kimart mező méretpontossága +- 0,5 mm! Ezt követően nagyon alapos portalanítás után a belső merevítő betét (méhsejt rácsbetét) visszatömörítésre kerül, hogy helyet biztosítson a beépítendő, körbe futó, betételemeknek. A betételem anyaga 22 mm-es MDF, ami biztosítja a későbbi tűszeges rögzítés alkalmazhatóságát.

A betétet ragasztással és tűszegek belövésével rögzítjük, majd megfelelő idejű pihentetés után történik az üvegszorító lécek bevágása a kialakított mezőbe.

Az egyik oldal üvegkerete ebben a fázisban kerül rögzítésre, tűszöggel, speciális belövő pisztollyal, ami biztosítja, hogy a 0,65 mm (!) vastag (vékony) tűszög szinte nyom nélkül rögzítse a léckeretet,  majd a másik oldal keretrésze is elkészül, azonban ezt csak üvegezés után rögzítjük. Az üvegtábla munkahézaggal kerül a kialakított fészekben elhelyezésre, aminek oka az, hogy az ajtólap egy dinamikus egység, ami a folyamatos nyitás-zárás során terheléseket kap, és visel el, azonban a munkahézag kizárja az ebből adódó esetleges törés veszélyét.

A munkahézagba rugalmas tömítő-kitámasztó elemek kerülnek behelyezésre (gumi vagy szilikon), majd rögzítik a korábban jelzett módon a keretet.

Az alkalmazott, figyelmes és pontos, gyártás mindenkor reprodukálható, így egy későbbi ismételt rendelés esetén is,  minden tekintetben azonos termék tud készülni.

Nagyon drága: ez részben igaz, részben nem! Önök egy gondos kézi munkával készülő, ez esetben egyedi igény szerinti, magasabb értékű terméket kapnak, ami méltó dísze lehet egy lakásnak, szolgálva funkcionális célokat is, gondolunk itt egy más bevilágítás nélküli helyiség fényviszonyainak javítására. Úgy gondoljuk, ez írja felül a „drága” kitételt!

akcio-20130801-dekorfolias-uveges-belteri-ajto-tipusok

PD üvegezésű dekor ajtók, 3 színben!

 

Betöri a gyerek: miért tenné? Tapasztalataink szerint egy beltéri üveges ajtó legnagyobb ellensége a huzat, nem egy játszó gyerek! A megoldás egyszerű: be kell csukni az ajtót!

Az üvegezett beltéri ajtóknál 4 mm-es hengerelt formaüveg típusok kerülnek alkalmazásra, aminek igen jelentős az ütésállósága. Ha esetleg mégis győz az aggodalom, javasoljuk törésgátló fólia felhelyezését, aminek költsége, az üveges szakember közreműködésével 8.000-12.000 Ft/m2.

Nem szigeteli a hangot: igaz, de mit várunk el egy beltéri ajtótól? Úgy az ajtó, mint az elhelyezési pont falszerkezete, messzemenően nem hangszigetelő rendszer,  alapesetben. Korábban más helyütt már írtuk, egy beltéri dekor ajtó, papírrács betéttel, jellemzően 20,5 dB hangcsillapítással bír. Ezt az értéket egy szakszerűen elhelyezett üvegbetét nem rontja le. A beltéri dekor ajtóknál nem alkalmazható a nagyobb üvegréteg vastagság, szerkezeti okok miatt.

Mi lesz, ha kitörik: Semmi tragédia! Ön felhív egy üvegest, megmondja, hogy milyen üveget szeretne az ajtóba. Az üveges szakember elvégzi az üveg cseréjét, anélkül, hogy a termék károsodna, tekintve, hogy az alkalmazott üvegező profilléc és annak rögzítése erre alkalmassá teszi az ajtólapot!

 

A fentieket azért osztottuk meg Önnel, mert jelszavunk:

GENS UNA SUMUS”.  – Egy család vagyunk.

Higgyen nekünk, bízzon bennünk, megéri!

www.ajtoablakbirodalom.hu