JOLA - Kívül | Belül Otthon
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban
jolaholding.com - Gyártás, kereskedelem és vendéglátás 3 országban

Manapság, mikor napról napra évtizedes rekordokat döntöget a hőség, fontos, hogy lakásunk akár pár fokkal is hűvösebb legyen. Nemcsak saját bőrünkön érezzük, hanem sok évtizedes tapasztalat is mondatja velünk, mekkora problémát okoz, ha nem szigetel megfelelően egy ablak. Télen az utcát, udvart fűthetjük, nyáron pedig esélyünk sincs a hidegebb levegő benn tartására a lakásban, ráadásként a penész kialakulásáért is felelős lehet. A nyílászárók hőszigetelő képessége alapvető igény.

Egy jól szigetelő ablak, nyáron hűt, télen fűt – kis túlzással. Ennek köszönhetően rengeteg energiát megspórolhatunk a jó szigeteléssel. Ebben a rekkenő hőségben az ablak csere előtt állók biztosan érzik a rossz szigetelés hatását.

Hiába igyekszünk éjszakánként a hűvösebb levegőt beengedni a lakásba, reggelre nyoma sincs, csak a meleg marad. A lakásnak szinte ideje sincs kihűlni, így nehezebb az alvás, a pihenés, szinte lehetetlen a feltöltődés, ingerültebbé válunk, kevésbé tudunk koncentrálni, nehezebben megy a munka és még sorolhatnám a fiziológia hátrányait a hőségnek. Ilyenkor persze, bekapcsolhatjuk a légkondicionálót a lakásban, már ha van. A praktikumán felül viszont jelentősen megnövelheti a lakás rezsijét, ha viszont jó szigetelésű ablakkal, megfelelően megválasztott redőnnyel támogatjuk, költsége jelentősen csökken, élettartama nő.

Egy nyílászáró hőszigetelési tulajdonságait tekintve a legfontosabbak, melyeket szem előtt kell tartani:

  • minél több a profilban lévő légkamrák száma
  • minél több rétegű az üveg, annál jobb a szigetelés
  • beépítési mélységet
  • vizsgálja meg a redőnyök beépítésének lehetőségét, azok használatát (Részletesen ITT.)

Ha már nyílászárókról beszélünk, ne feledkezzünk meg a hőszigetelő képességen túl a hangszigetelésről sem. Egy jól szigetelő ablakkal kizárhatjuk a forgalom, az utca zaját lakásunkból, ami a nyári kánikulában nagyban fokozza feszültségünket.

Ablak-kisokosunkat ITT találja!

Ezek mellett még sok dologtól függ a megfelelő hőszigetelés, ezért vásárlás előtt érdemes szakértőinktől érdeklődni, mely a legideálisabb választás számunkra.

Hosszútávú és költséghatékony megoldás érdekében ne feledkezzenek meg az árnyékolásról sem, néhány hasznos tippet ITT talál az árnyékoló redőnyök kapcsán!