Hosszú-hosszú évszázadok vezettek napjainkig, míg a ma embere kezébe foghatja azt a tárgyat, amivel nap, mint nap, szinte észrevétlenül találkozik, megfogja, megérinti, nem gondolva arra, hogy a fejlődés milyen hosszú időt emésztett fel. Miről van szó? A KILINCSRŐL!

Eleink már i.e. 600 évvel használtak egyszerűbb eszközöket, melyek a mai kilincsek előfutárai voltak, de a mai értelembe vett kilincs a 1500-as években jelent meg, majd századról-századra fejlődött, hol egyszerűbb, hol cirkalmasabb formát megjelenítve. Nézzünk egy-két érdekességet:

ajto1 ajto2ajto3   ajto4

i.e. 420                            i.u. 500        i.u. 1350     i.u. 1650 van kilincs

E rövid visszatekintés után térünk vissza a címbeli kérdésre, és véleményünk nagyon egyszerű: azt, amelyik kézre áll, ami akár egy kisgyereknek is kezelhető, és főleg, ami ÖNÖKNEK TETSZIK!

Napjaink kilincs választéka szinte korlátlan, a kovácsolt vas kilincsektől, az egyszerű, sima réz kilincseken, veretes réz kilincseken, racionális alu kilincseken és króm kilincseken át a csúcstechnológiával készülő, kézlenyomat álló design kilincsekig.

Természetesen, úgy a formai megjelenés, mint a színvilág is széles palettán áll rendelkezésre. Szeretnénk, ha megismernék, melyik ajtótípushoz milyen formát javaslunk Önöknek.

ajto5  kilincs1kilincs2kilincs3 kilincs4

 Farost beltéri ajtókhoz

 

kilincs5         kilincs6                       kilincs8

 Formapréselt lemezelt ajtóhoz

kilincs9           kilincs10       kilincs11

Rusztikus fenyő beltéri ajtóhoz

  kilincs14 kilincs15kilincs16  kilincs18

Dekorfóliás beltéri ajtókhoz

 

 

Ez a válogatás természetesen szubjektív, inkább gondolat ébresztőnek szántuk, azért, hogy ne egy áruházi tömegtermékben gondolkodjanak, hanem szaküzleteink munkatársaival beszéljék meg a részleteket, akik készséggel segítenek Önöknek.

 

Egy utolsó tanács: Uraim, hagyják meg a választást a Hölgyeknek, biztosak vagyunk abban, hogy nem éri Önöket csalódás!