A szúnyogháló elsődleges célja természetesen a szúnyogok és bogarak „megszűrése”, megakadályozván, hogy nyitott ablaknál elárasszon bennünket a rovarok hada, ennél azonban többet is el lehet mondani a háló  funkcióiról. A szúnyogháló kifejezetten előnyös lehet kisállattartók számára: a macskabarátok biztosan ismerik azt a szituációt, amikor is kinyitjuk az ablakot, és a négylábú azonnal ott terem; a háló felszerelésével még a gondolatát is kivédjük annak, hogy bármely macska vagy kisállat esetleg kiszökjön az ablakon, és nyoma vesszen. Sőt, a tartósan felszerelt darabok akár gyermekvédelmi feladatokat is elláthatnak.

 

A szúnyoghálók közül a legolcsóbb változat a könnyedén, önállóan felszerelhető, öntapadós csíkkal és/vagy tépőzárral ellátott típus – ez egy költségkímélő és egyszerű megoldás, ugyanakkor nem túl időtálló. Ennél egy fokkal stabilabb alternatívákat kínálunk!

 

Komfortosabb, bár drágább praktika egy rolós háló beszerzése – mint a szerkezet neve is mutatja, ezeket egy roló segítségével lehet fel- és lehúzni, ez pedig lehetővé teszi, hogy például egy szúnyog- vagy rovarhálóval fedett ajtón (ami például az erkélyre vagy a teraszra nyílik) gond nélkül közlekedhessünk. Erre a módszerre építenek az oldalirányban eltolható keretes szúnyoghálók is, illetve azok a darabok, amelyeknek az egyik oldala nyitható és zárható. A legkisebb helyigénnyel értelemszerűen a rolós és az oldalra eltolható típus rendelkezik.

 

Mint sok minden másban, ebben a kérdésben is a pénztárcánk és a lakótér adottságai a döntő tényezők, de ha például tudjuk, hogy tartósabb, több szezonban is használható megoldásra van szükség, érdemes akár egy automatizált rolós példányt is beszereltetni – így pedig vége lehet a számos háztartásban minden nyáron esedékes hálóragasztgatásnak is.

Talán nem tűnik kardinális problémának a választás, mégis azt mondjuk, váltson néhány mondatot kollégánkkal, hiszen üzleteinkben olyan szakemberrel találkozhat, aki már rengeteg szituációval találkozott!

 

Fix szúnyogháló beépítése